У Києві презентували старт Глобальної кампанії з просування Цейлонського чаю на українському ринку - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Києві презентували старт Глобальної кампанії з просування Цейлонського чаю на українському ринку

(24.10.2019)
Чайне бюро Шрі-Ланки оголосило про початок Глобальної кампанії з просування Цейлонського чаю

Україна, Київ, 23 жовтня 2019р. Вчора, 23 жовтня, в готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv відбулась прес-конференція з нагоди старту в Україні глобальної рекламної кампанії Цейлонського чаю за ініціативи Чайного бюро Шрі-Ланки. Це перша комунікаційна кампанія такого масштабу за 150 років розвитку чайної індустрії, яка стала візитною карткою та одним з ключових джерел доходів Шрі-Ланки.
Пан Люсіллі Віджівардена, Голова Чайного бюро Шрі-Ланки зазначив: «Ми розглядаємо український ринок чаю як один з найперспективніших, адже бачимо позитивні зміни і в економіці країни, і у запитах споживачів - їхні вимоги до якості продуктів, готовність обирати краще, щоб забезпечити собі та своїй родині здоровий спосіб життя, натуральність, безпеку. І Цейлонський чай якнайкраще відповідає таким вимогам. Ми залишаємось вірними нашим традиціям, тож наш чай - це дійсно hand made, вирощений і оброблений нашими "чайними династіями", адже люди працюють у цій галузі з покоління в покоління, вкладаючи у чай досвід, душу, життя. І ви переконаєтесь у цьому, обираючи будь-який з сортів цейлонського чаю - а в Україні представлено всю лінійку нашої продукції. Ми сподіваємось, що і українські дистриб'ютори підтримають наше прагнення посилити присутність на українському ринку, і наша співпраця буде взаємовигідною для усіх сторін та подарує бізнесу – результат, а людям - насолоду і здоров'я».

Цейлонський чай незмінно посідає провідні позиції серед конкурентів та залишається одним із фаворитів споживацьких уподобань у більш як 140 країнах. У 2018 році експорт чаю з Шрі-Ланки сягнув 282,4 млн. кг, а загальний прибуток склав - $ 1,5 млрд., або близько 2,5% ВВП країни, 65% збору твердої валюти в сільськогосподарському секторі та зайнятості до 10% населення острова (прямо чи опосередковано). Проте, потенціал галузі, а також репутація Цейлонського чаю дозволяють значно посилити позиції продукту на світових ринках, хоч жорстка конкуренція формує і амбітні виклики.

Протягом двох наступних років на 12 ринках в усіх регіонах світу, включаючи Україну, Японію, Китай, США, Австралію, Туреччину, Саудівську Аравію, ОАЕ, Німеччину, Чилі та Іран, буде реалізовано Глобальну комунікаційну кампанію з просування Цейлонського чаю. Її ключові складові відображають філософію виробника і беззаперечні конкурентні переваги визнаного у світі чаю: справжність, натуральність; здоров’я й добре самопочуття; природний преміям.

Загальний бюджет кампанії складе 30 мільйонів доларів США, зокрема, в Україні – 2 мільйони доларів США або 50 мільйонів гривень.

Динаміка продажів Цейлонського чаю на українському ринку наразі доводить необхідність та своєчасність комунікаційної кампанії: через низку об’єктивних обставин обсяги його реалізації знизилися від 6400 тис. кг у 2014-му – до 3300 тис. кг у 2018-му, що призвело до вирівнювання позицій Шрі-Ланкійського продукту з індійським чаєм, але дозволило зберегти суттєвий відрив від усіх інших конкурентів.
Цейлонський чай завжди був продуктом преміум-класу і цінується за свої унікальні характер, колір і аромат, які неможливо відтворити штучно, а різноманіття його смакових характеристик визначається, як і у терруарній концепції вина, топографічними чинниками: грунти, вплив сонця, висота, кількість опадів тощо. Цейлонський чай вирощують на недоторканих плантаціях і збирають вручну – тому він належить до числа преміальних і цим визначається і його ціна – адекватна якості та класу продукту.
Натомість на більшості масштабних чайних ринків світу ключові бренди відійшли від акценту на походженні і змінили пріоритети своїх цінностей – заради присутності в усіх цінових сегментах та заощадження коштів вони переходять на суміші з різних джерел, не забуваючи при цьому наголошувати на присутності у складі Цейлонського чаю. З одного боку, такий підхід обґрунтований маркетингово, а з іншого – він нівелює цінність елітних сортів з унікальними характеристиками.
Тому 10 років тому Чайне бюро Шрі-Ланки і місцеві виробники об'єдналися задля збереження якості Цейлонського чаю на належному рівні та просування продукту на світових ринках – під чітко артикульованим і пізнаваним брендом з конкретно й аргументовано сформульованими характеристиками унікального чистого продукту.

Пан Хасіта Де Елвіс, Консультант Чайного бюро Шрі-Ланки з питань проведення Глобальної кампанії сказав: «Підвищення впізнаваності «логотипа з левом» має зміцнити бренд серед цільової аудиторії, а також створити асоціативний зв'язок між Шрі-Ланкою та Цейлонським чаєм. Це дві основні цілі комунікаційної стратегії Шрі-Ланки».

Також під час заходу був представлений новий україномовний веб-сайт, присвячений справжньому Цейлонському чаю: https://www.pureceylontea.com/uk/. На ресурсі представлено вичерпну інформацію про унікальний продукт і його характеристики та контактні дані для тих, хто бажає придбати справжній Цейлонський чай.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти