Пресконференція "ЛІГА.Money: Незабаром для українських споживачів" в Києві - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Пресконференція "ЛІГА.Money: Незабаром для українських споживачів" в Києві

(24.10.2019)
Незабаром з’явиться ЛІГА.Money, щоб допомагати споживачам розумно обирати кредити

Київ, Україна (24 жовтня 2019 року) – Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» анонсував підписання договору з ЛІГА.net про розробку, забезпечення функціонування та просування веб-платформи порівняння ЛІГА.Money, яка надасть споживачам доступ до достовірної і повної інформації про банківські кредитні продукти для населення. Спочатку основними продуктами порівняння будуть нецільові кредити без застави, кредити на придбання автотранспорту, кредити на придбання житлової нерухомості та кредитні картки. Цей проект реалізовуватиметься у співпраці з комерційними банками.

Мета договору – запровадити в Україні веб-інструмент порівняння фінансових продуктів, який відповідатиме міжнародним стандартам прозорості, неупередженості та захисту персональних даних. ЛІГА.Money функціонуватиме з дотриманням принципів «CARE» щодо належного функціонування веб-інструментів порівняння: зрозумілість (від англ. Clear), точність (від англ. Accurate), відповідальність (від англ. Responsible) та простота у користуванні (від англ. Easy). ЛІГА.Money базуватиметься на прозорій методології порівняння фінансових продуктів банків, не розміщуватиме рекламу банків та не надаватиме персональні дані споживачів нікому, окрім тих банків, які обрали самі споживачі. На платформі також будуть розміщені цікаві для споживачів статті про планування фінансового добробуту, складання власного бюджету, відповідальне користування кредитом, захист прав споживачів, захист персональних даних та фінансові шахрайства.

«Наша мета - відновити довіру до фінансового сектору шляхом надання точної, прозорої та достовірної інформації про споживчі кредити. Ми хочемо встановити в Україні «найкращу практику» порівняння фінансових продуктів споживачами», - зазначив Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

«Наша місія - це надання достовірної інформації активним українцям для прийняття зважених та об’єктивних рішень. Цей проект спрямований на роз’яснення фінансових аспектів кредитування, розвиток фінансової грамотності та стимулювання правильного використання кредитних інструментів. Для нас в ЛІГА.net важливо виконати цим проектом освітню та соціальну функції, тому що грамотне використання фінансових інструментів нашими читачами дасть новий імпульс для економіки країни в цілому», - прокоментував Дмитро Бондаренко, генеральний директор Групи Компаній «ЛІГА».

ЛІГА.net розробить IT рішення, здійснюватиме активне просування послуги порівняння в Інтернеті та за його межами та забезпечуватиме функціонування ЛІГА.Money на щоденній основі. Платформа забезпечить реалізацію комплексної методології порівняння кредитів, на основі якої формуватимуться ренкінги продуктів з урахуванням повної вартості кредиту в формі ефективної річної процентної ставки, середньомісячних платежів та суми всіх платежів за кредитом. Дані для ЛІГА.Money надаватимуться банками-партнерами, багато з яких вже підписали протоколи про співпрацю. Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» здійснюватиме перевірку дотримання методології і точності даних, які були надані банками. Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» також головуватиме у тристоронньому Координаційному комітеті за участі Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», ЛІГА.net та банків, який здійснюватиме стратегічне управління цією діяльністю.

ЛІГА.Money є відкритою ініціативою, і будь-який банк може до неї долучитися, надавши згоду на надання точних даних, які базуються на узгодженій методології.

«Ми обрали ТОВ «ІА ЛігаБізнесІнформ» для реалізації цього проекту через його доброчесну репутацію, значну аудиторію - 5 мільйонів унікальних користувачів на місяць - та сумісність цієї послуги порівняння з існуючими бізнеснапрямками», - зазначила Анна Муріна, експерт з фінансових та банківських питань Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», яка керує проектом ЛІГА.Money. У січні 2020 року ЛІГА.Money буде повністю введено в експлуатацію.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти