Церемонія вручення гранта Українській міжбанківській Асоціації членів платіжних систем "ЄМА" на підвищення обізнаності молоді про безпеку безготівкових платежів в Києві - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Церемонія вручення гранта Українській міжбанківській Асоціації членів платіжних систем "ЄМА" на підвищення обізнаності молоді про безпеку безготівкових платежів в Києві

(11.03.2020)
Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем ЄМА отримала грант від Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» розміром 44 тис. доларів США на підвищення обізнаності молоді про безпеку безготівкових платежів, а саме на розробку, впровадження та популяризацію навчальної онлайн-гри на тему платіжної безпеки (робоча назва — «Хвилинки кібербезпеки»).

Учасники гри дізнаються про ефективні способи захисту власної інформації та правила безпечного користування платіжними інструментами і сервісами.

В сучасному світі, коли інноваційні платіжні інструменти та сервіси розвиваються стрімкими темпами, бути фінансово неграмотним та необізнаним щодо ризиків платіжного шахрайства невигідно та ризиковано. Хоча ризикована фінансова поведінка молоді є глобальною світовою проблемою, політична та кримінальна ситуація в Україні наділяє її унікальними рисами. При цьому найнижчий рівень фінансової грамотності в Україні виявлено саме у віковій групі 18-24 років.

«Ми дуже вдячні Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за можливість донести до молоді нашу експертизу та якісний освітній контент в сфері безпечних безготівкових розрахунків, що були напрацьовані нами протягом 20 років співробітництва з банками, платіжними сервісами та правоохоронними органами. За допомогою онлайн-гри, розробленої на гроші гранта, ми зможемо прищеплювати молоді навички розпізнання та захисту від платіжного шахрайства», - зазначив Олександр Карпов, директор Асоціації ЄМА.

Сучасні підлітки та молодь мають смартфони, планшети та інші гаджети, постійно грають на них вдома, на вулицях, у перервах. Ми не можемо цього змінити, але ми можемо запропонувати молоді розумну, змістовну та корисну гру, яка перетворить навчання платіжній безпеці в цікавий та корисний процес. Так, у онлайн-грі, яку наразі Асоціація ЄМА розробляє разом з IT-компанією DigiCode, гравці потрапляють у змодельовані ситуації різних видів платіжного шахрайства, коли від них намагаються виманити персональні дані, конфіденційну інформацію або гроші. Гравці дізнаються наслідки прийнятих ними рішень та отримають інформацію щодо ознак шахрайства, ефективних та дієвих засобів захисту в кожній конкретній ситуації платіжного шахрайства.

Пріоритетною групою, для якої розробляється навчальна онлайн-гра, є підлітки та молодь віком до 24 років. Саме щоб достукатися до підлітків і молоді, Асоціація ЄМА прийняла рішення використовувати гейміфікацію для навчання платіжній грамотності та кібергігієні.

«Наш проект приділяє багато уваги фінансовій освіті громадян та захисту прав споживачів фінансових послуг, і запобігання порушенням цих прав є складовою такого захисту. Ми сподіваємося, що грант USAID сприятиме фінансовому добробуту населення та зміцненню безпеки платежів», - наголосив Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти