Турецькі інвестори звернулись з проханням про допомогу до президента України. У компанії з турецькими інвестиціями ТОВ “МЕСА-ДОРБУД ” відiбрали спецтехнiку для дорожнiх робіт - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Турецькі інвестори звернулись з проханням про допомогу до президента України. У компанії з турецькими інвестиціями ТОВ “МЕСА-ДОРБУД ” відiбрали спецтехнiку для дорожнiх робіт

(23.04.2020)
Турецькі інвестори звернулись з проханням про допомогу до президента України. У компанії з турецькими інвестиціями ТОВ “МЕСА-ДОРБУД ” відiбрали спецтехнiку для дорожнiх робіт.

В той самий час, коли Україна стоїть на порозі кризи через пандемію коронавірусной інфекції COVID-19, і для порятунку економіки країні терміново потрібні інвестиції, зокрема, в розбудову iнфраструктури, у працюючих в Україні іноземних інвесторів відбирають їхнє майно.

Мова пiде про кричущу ситуацію з успішним приємством «МЕСА-ДОРБУД», заснованим у 2016 роцi громадянами Турецької Республіки, якi вирішили інвестувати в Україну мільйони євро.

Основним видом діяльності «МЕСА-ДОРБУД» є виконання робіт з будівництва доріг і автострад в Україні, а також надання власних спеціалізованих машин для будівництва доріг в оренду іншим компаніям, що здійснюють діяльність з будівництва об’єктів інфраструктури. З метою ведення бізнесу засновниками було здійснено інвестиції, за рахунок яких компанією було придбано та імпортовано в Україну 30 одиниць спеціалізованої техніки для будівництва доріг на загальну суму близько 6 000 000 євро.

Наразi, в результатi свавілля та шахрайских дiй, машини для будівництва доріг, які належали ТОВ «МЕСА-ДОРБУД» на праві приватної власності, перебувають під Києвом на території промзони, деякі з них у жахливому технiчному станi та не підлягають експлуатації.

Чому оголошений президентом України та Кабміном пріоритетний напрямок розвитку економіки по будівництву доріг для турецьких інвесторів може обернутися мільйонними збитками? Чи зможе держава захистити іноземного інвестора в Україні та повернути турецьким бiзнесменам їхнє майно? Як дана ситуацiя може вплинути на міжнародний імідж України? Ці та інші питання обговорювались в ході пресконференції.

Пiд час пресзаходу були представлені відеоматеріали та документи, а також оголошено офiцiйне Звернення до Генпрокурора України, голови МВС України та до президента України. На заході був присутній представник посольства Республіки Туреччина в Україні.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти