Пресконференція в УНІАН на тему: «Вперше в Україні відеомейкери безкоштовно створили 27 відео, щоб допомогти в боротьбі з Covid-19 та економічними наслідками карантину!» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Пресконференція в УНІАН на тему: «Вперше в Україні відеомейкери безкоштовно створили 27 відео, щоб допомогти в боротьбі з Covid-19 та економічними наслідками карантину!»

(11.06.2020)
Відеомейкери безкоштовно створили 27 креативних відео для благодійних організацій, щоб допомогти протидіяти COVID-19 та економічним наслідками карантину.

Про це організатор всеукраїнського марафону відеомейкерів, генеральний продюсер відео-студії Videomatica Production Ольга Слащева повідомила на прес-конференції в УНІАН.

Слащева зазначила, що у період карантину COVID-19, який став непростим етапом для розвитку індустрії кіно, телебачення і відеопродакшну, відеомейкери вирішили не просити допомоги, а допомогти, в першу чергу, зняти креативні відео з метою збору коштів для медиків та представників малого бізнесу, який постраждав від карантину.

Так, днями завершився перший всеукраїнський марафон відеомейкерів, ініціатором і організатором якого виступила Videomatica. Фахівці вирішили об’єднатися для надання допомоги благодійним організаціям, оскільки благодійники не можуть дозволити собі професійно зняти ролики, адже їх вартість орієнтовно становить від 1 тис. доларів.

“Ми об’єдналися із соціальними організаціями, з громадськими благодійними організаціями і створили марафон відеомейкерів, в рамках якого ми вирішили допомогти тим людям, які власне перебувають на передовій, – які збирають кошти на апарати вентиляції легень, для дітей, хворих раком, для людей, яким потрібна психологічна допомога, бо вони зараз втратили роботу. Ми вирішили допомогти і зняти відео, які зараз транслюються на телебаченні і які допомагають зібрати кошти, або проанонсувати якісь важливі події або речі, які без відео донести до аудиторії було б дуже тяжко”, - наголосила Слащева.

На її переконання, відео має величезний вплив, і тому мета марафону відеомейкерів полягає у тому, аби донести до широкого загалу відповіді на основні питання, які у період коронавірусного карантину важливі для людей: як поводитись після появи перших симптомів захворювання? Як допомогти тим, хто цього потребує? Як розвивати бізнес далі тощо. Зокрема, з цією метою для соціальних організацій було знято 27 креативних відео. У цих відео порушувалися теми не лише коронавірусу, а й інші важливі соціальні проблеми різних груп населення.

“Цим марафоном ми хочемо сказати: навіть якщо у вас маленька компанія, маленький бізнес, зараз саме час об’єднуватися і допомагати один одному”, - додала організатор всеукраїнського марафону відеомейкерів.

Слащева також повідомила, що з 25 червня починається другий всеукраїнський марафон відеомейкерів, і тому до цієї дати організатори вже очікують заявки на участь у ньому.

“Долучатись треба до 25 червня. Ми запрошуємо благодійні організації, соціальні організації, маленький бізнес, якому потрібна допомога”, - зазначила вона.

Заявку для участі можна подати на сайті http://marathon.videomatica.academy/ або знайти акаунти Слащевої в Instagram чи Facebook і писати напряму про бажання взяти участь у марафоні.

За її словами, у рамках марафону відеомейкери мають намір безкоштовно допомогти не лише благодійним організаціям, а й підприємцям, які змушені були згорнути бізнес через пандемію і мають проблеми.

Також Слащева зазначила, що Videomatica допомагає досліджувати, які саме теми цікаві відекомейкерам, перш ніж почати створювати продукт.

“Ми робимо це у такий спосіб, що спочатку людина досліджує себе, а потім вона вчиться робити це відео разом з нами. Ми допомагаємо людині опанувати професію, і далі вона сама обирає, з якою організацією хотіла б співпрацювати”, - додала вона.

За словами Слащевої, над створенням відео працюють цілі команди, і зокрема один відеоролик можуть створювати 6-8 фахівців.

Своєю чергою директор Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна повідомила, що до її об’єднання Слащева звернулася з метою отримати поради для реалізації соціальних проектів, для яких відеомейкери безкоштовно планували зняти ролики. За її словами, результатом співпраці стала більша кількість реалізованих благодійних ініціатив.

До участі у першому всеукраїнському марафоні відеомейкерів долучилися державні інституції та благодійні організації, загалом близько 20 учасників, серед них: Національна служба здоров’я України, Фонд «Відродження», Український форум благодійників, фонд «Благомай», Український жіночий фонд та інші.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти