Святвечір
Родина Садов'яків за святковим столом у Святвечір (напередодні Різдва), у с. Космач, Косівського р-ну, Івано-Франківської обл, в середу, 6 січня 2010 р. Святвечір - переддень свят Різдва Христова та Богоявління Господнього. Назва походить від слова ”сочиво” (спочатку - пшеничні зерна, розмочені водою); сочивом, або кутею (готується із зерен пшениці з додаванням меду, часто також горіхів і родзинок), повинні, за приписом церкви, харчуватися цього дня віруючі. Традиційно на Святвечір готується 12 пісних страв, що символізують 12 апостолів або 12 місяців. Як правило, це борщ із ”вушками”, квасоля, узвар із сухофруктів, кутя з маком та медом, вареники з картоплею та вареники з маком, пампушки, голубці, риба. Для померлих родичів, за традицією, також потрібно поставити столові прибори. Фото Ігоря Хомича / УНІАН
- ID:
- #254303
- Автор:
- Хомич Ігор
- Місце зйомки:
- Україна / Космач
- Дата зйомки:
- 06.01.2010
- Макс. розмір:
- 4256x2832 px
- Перегляди:
- 1011
- Скачування:
- 1
- Ключові слова:
-