https://images.unian.net/pb/002/thumb_files/h_190/254305.jpg Космач Дівчата в українських національних костюмах колядують в Святвечір (увечері напередодні Різдва), у с. Космач, Косівського р-ну, Івано-Франківської обл, в середу, 6 січня 2010 р. Святвечір - переддень свят Різдва Христова та Богоявління Господнього. Назва походить від слова ”сочиво” (спочатку - пшеничні зерна, розмочені водою); сочивом, або кутею (готується із зерен пшениці з додаванням меду, часто також горіхів і родзинок), повинні, за приписом церкви, харчуватися цього дня віруючі. Традиційно на Святвечір готується 12 пісних страв, що символізують 12 апостолів або 12 місяців. Як правило, це борщ із ”вушками”, квасоля, узвар із сухофруктів, кутя з маком та медом, вареники з картоплею та вареники з маком, пампушки, голубці, риба. Для померлих родичів, за традицією, також потрібно поставити столові прибори. Фото Ігоря Хомича / УНІАН

Дівчата колядують

Дівчата в українських національних костюмах колядують в Святвечір (увечері напередодні Різдва), у с. Космач, Косівського р-ну, Івано-Франківської обл, в середу, 6 січня 2010 р. Святвечір - переддень свят Різдва Христова та Богоявління Господнього. Назва походить від слова ”сочиво” (спочатку - пшеничні зерна, розмочені водою); сочивом, або кутею (готується із зерен пшениці з додаванням меду, часто також горіхів і родзинок), повинні, за приписом церкви, харчуватися цього дня віруючі. Традиційно на Святвечір готується 12 пісних страв, що символізують 12 апостолів або 12 місяців. Як правило, це борщ із ”вушками”, квасоля, узвар із сухофруктів, кутя з маком та медом, вареники з картоплею та вареники з маком, пампушки, голубці, риба. Для померлих родичів, за традицією, також потрібно поставити столові прибори. Фото Ігоря Хомича / УНІАН

ID:
#254305
Автор:
Хомич Ігор
Місце зйомки:
Україна / Космач
Дата зйомки:
06.01.2010
Макс. розмір:
2832x4256 px
Перегляди:
1328
Скачування:
0
Ключові слова:

Теми з фото

Жанр. Святвечір
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти