Пасхальна обрядова їжа
Хлопчик запалює свічку на пасхальній Пасці, в Євпаторії (Крим), у суботу, 14 квітня 2012 р. Паска — традиційне пригощання, що подається на Великдень. Це дріжджовий виріб різного ступеня сдобності і різний за величиною, але завжди високий. У католиків, окрім дріжджових пасок, готували й пісочні, так звані «баби». Робиться паска у формі циліндра з тіста, часто з родзинками, зверху прикрашається цукровою пудрою або глазур’ю. Паски разом із писанками освячують в церкві, а потім ними разговляются. Старовинна російська кухня знає близько двадцяти видів пасок. Людей, що випікали їх, називали кулічниками. Пекли паски з кислого здобного тіста на дріжджах. Додавали цукати, родзинки, горіхи, різні прянощі — «духи». Випікали паски в різних формах — в маленьких (пасочки) і великих (паски).Фото Олексія Сувірова / УНІАН
- ID:
- #408549
- Автор:
- Сувіров Олексій
- Місце зйомки:
- Україна / Євпаторія
- Дата зйомки:
- 14.04.2012
- Макс. розмір:
- 1844x2448 px
- Перегляди:
- 599
- Скачування:
- 0
- Ключові слова:
-