https://images.unian.net/pb/004/thumb_files/h_190/407815.jpg Київ Конвоїри ведуть колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка в залу судових засідань перед початком оголошення вироку за звинуваченням Іващенка в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судомеханічний завод» (частина 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим положенням)) в Печерському районному суді у Києві, у четвер, 12 квітня 2012 р. Печерський районний суд Києва прийшов до висновку, що провина тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка, якого звинувачують в перевищенні службових повноважень при підписанні плану санації Феодосійського судомеханічного заводу, доведена зібраними в ході судового слідства доказами. Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 р. було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу за звинуваченням Іващенка в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійського судомеханічного заводу". Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи пост тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, підписав складений керівником санацією судомеханічного заводу Феодосії план санації. Цим документом передбачено реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища і будівлі, що забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів. Іващенка було затримано в серпні 2010 р. Відносно нього був обраний запобіжний захід - узяття під варту. Іващенко ставлять в провину незаконне ухвалення рішення про реалізацію майна Феодосійського судомеханічного заводу. За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, зокрема стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу. У ГПУ підозрюють, що новим власником причалів і іншого майна заводу Феодосії став член фракції БЮТ Андрій Сенченко. Слідство має в своєму розпорядженні документ за підписом Іващенка, який дає право за підсумками проведеної санації продати будь-яке майно Феодосійського судомеханічного заводу, включаючи цехи і глибоководні причали. Реалізація вказаного рішення Міноборони завдала серйозного збитку держпідприємству. Розмір збитку оцінюється в 70,9 млн. грн. Після відставки Юрія Єханурова Іващенко в період з 5 червня 2009 р. по 11 березня 2010 р. виконував обов'язки глави військового відомства в уряді Юлії Тимошенко. Розпорядженням від 19 квітня 2010 р. Кабмін звільнив Іващенка з посади першого заступника міністра оборони України за власним бажанням. Раніше до тюремних термінів були засуджені екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (7 років) і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (4 роки). Фото Володимира Гонтара / УНІАН В.Иващенко слушает приговор сидя, так как состояние здоровья не позволяет ему стоять.

Валерій Іващенко

Конвоїри ведуть колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка в залу судових засідань перед початком оголошення вироку за звинуваченням Іващенка в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судомеханічний завод» (частина 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим положенням)) в Печерському районному суді у Києві, у четвер, 12 квітня 2012 р. Печерський районний суд Києва прийшов до висновку, що провина тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка, якого звинувачують в перевищенні службових повноважень при підписанні плану санації Феодосійського судомеханічного заводу, доведена зібраними в ході судового слідства доказами. Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 р. було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу за звинуваченням Іващенка в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійського судомеханічного заводу". Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи пост тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, підписав складений керівником санацією судомеханічного заводу Феодосії план санації. Цим документом передбачено реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища і будівлі, що забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів. Іващенка було затримано в серпні 2010 р. Відносно нього був обраний запобіжний захід - узяття під варту. Іващенко ставлять в провину незаконне ухвалення рішення про реалізацію майна Феодосійського судомеханічного заводу. За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, зокрема стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу. У ГПУ підозрюють, що новим власником причалів і іншого майна заводу Феодосії став член фракції БЮТ Андрій Сенченко. Слідство має в своєму розпорядженні документ за підписом Іващенка, який дає право за підсумками проведеної санації продати будь-яке майно Феодосійського судомеханічного заводу, включаючи цехи і глибоководні причали. Реалізація вказаного рішення Міноборони завдала серйозного збитку держпідприємству. Розмір збитку оцінюється в 70,9 млн. грн. Після відставки Юрія Єханурова Іващенко в період з 5 червня 2009 р. по 11 березня 2010 р. виконував обов'язки глави військового відомства в уряді Юлії Тимошенко. Розпорядженням від 19 квітня 2010 р. Кабмін звільнив Іващенка з посади першого заступника міністра оборони України за власним бажанням. Раніше до тюремних термінів були засуджені екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (7 років) і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (4 роки). Фото Володимира Гонтара / УНІАН В.Иващенко слушает приговор сидя, так как состояние здоровья не позволяет ему стоять.

ID:
#407815
Автор:
Гонтар Володимир
Місце зйомки:
Україна / Київ
Дата зйомки:
12.04.2012
Макс. розмір:
3068x2446 px
Перегляди:
640
Скачування:
0
Ключові слова:

Теми з фото

Суд над Валерієм Іващенком
Валерія Іващенка засуджено до 5 років позбавлення волі. Сергія Міхєєва - до трьох.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти