https://images.unian.net/pb/004/thumb_files/h_190/407822.jpg Київ Суддя Печерського районного суду зачитує вирок колишньому т.в.о. міністра оборони Валерію Іващенку за звинуваченням в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судомеханічний завод» (частина 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим положенням)) в Печерському районному суді у Києві, у четвер, 12 квітня 2012 р. Печерський районний суд Києва прийшов до висновку, що провина тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка, якого звинувачують в перевищенні службових повноважень при підписанні плану санації Феодосійського судомеханічного заводу, доведена зібраними в ході судового слідства доказами. Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 р. було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу за звинуваченням Іващенка в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійського судомеханічного заводу". Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи пост тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, підписав складений керівником санацією судомеханічного заводу Феодосії план санації. Цим документом передбачено реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища і будівлі, що забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів. Іващенка було затримано в серпні 2010 р. Відносно нього був обраний запобіжний захід - узяття під варту. Іващенко ставлять в провину незаконне ухвалення рішення про реалізацію майна Феодосійського судомеханічного заводу. За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, зокрема стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу. У ГПУ підозрюють, що новим власником причалів і іншого майна заводу Феодосії став член фракції БЮТ Андрій Сенченко. Слідство має в своєму розпорядженні документ за підписом Іващенка, який дає право за підсумками проведеної санації продати будь-яке майно Феодосійського судомеханічного заводу, включаючи цехи і глибоководні причали. Реалізація вказаного рішення Міноборони завдала серйозного збитку держпідприємству. Розмір збитку оцінюється в 70,9 млн. грн. Після відставки Юрія Єханурова Іващенко в період з 5 червня 2009 р. по 11 березня 2010 р. виконував обов'язки глави військового відомства в уряді Юлії Тимошенко. Розпорядженням від 19 квітня 2010 р. Кабмін звільнив Іващенка з посади першого заступника міністра оборони України за власним бажанням. Раніше до тюремних термінів були засуджені екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (7 років) і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (4 роки). Фото Володимира Гонтара / УНІАН В.Иващенко слушает приговор сидя, так как состояние здоровья не позволяет ему стоять.

Валерій Іващенко на лаві підсудних

Суддя Печерського районного суду зачитує вирок колишньому т.в.о. міністра оборони Валерію Іващенку за звинуваченням в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судомеханічний завод» (частина 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим положенням)) в Печерському районному суді у Києві, у четвер, 12 квітня 2012 р. Печерський районний суд Києва прийшов до висновку, що провина тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка, якого звинувачують в перевищенні службових повноважень при підписанні плану санації Феодосійського судомеханічного заводу, доведена зібраними в ході судового слідства доказами. Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 р. було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу за звинуваченням Іващенка в зловживанні службовим положенням при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійського судомеханічного заводу". Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи пост тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, підписав складений керівником санацією судомеханічного заводу Феодосії план санації. Цим документом передбачено реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища і будівлі, що забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів. Іващенка було затримано в серпні 2010 р. Відносно нього був обраний запобіжний захід - узяття під варту. Іващенко ставлять в провину незаконне ухвалення рішення про реалізацію майна Феодосійського судомеханічного заводу. За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, зокрема стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу. У ГПУ підозрюють, що новим власником причалів і іншого майна заводу Феодосії став член фракції БЮТ Андрій Сенченко. Слідство має в своєму розпорядженні документ за підписом Іващенка, який дає право за підсумками проведеної санації продати будь-яке майно Феодосійського судомеханічного заводу, включаючи цехи і глибоководні причали. Реалізація вказаного рішення Міноборони завдала серйозного збитку держпідприємству. Розмір збитку оцінюється в 70,9 млн. грн. Після відставки Юрія Єханурова Іващенко в період з 5 червня 2009 р. по 11 березня 2010 р. виконував обов'язки глави військового відомства в уряді Юлії Тимошенко. Розпорядженням від 19 квітня 2010 р. Кабмін звільнив Іващенка з посади першого заступника міністра оборони України за власним бажанням. Раніше до тюремних термінів були засуджені екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (7 років) і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (4 роки). Фото Володимира Гонтара / УНІАН В.Иващенко слушает приговор сидя, так как состояние здоровья не позволяет ему стоять.

ID:
#407822
Автор:
Гонтар Володимир
Місце зйомки:
Україна / Київ
Дата зйомки:
12.04.2012
Макс. розмір:
3156x2280 px
Перегляди:
572
Скачування:
0
Ключові слова:

Теми з фото

Суд над Валерієм Іващенком
Валерія Іващенка засуджено до 5 років позбавлення волі. Сергія Міхєєва - до трьох.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти